top of page
AlignTech_Case_Arc_1_720x (1).webp

Invisalign – Genomskinlig tandställning

Letar du efter en bekväm och nästan osynlig tandställning? Då ska du välja Invisalign®.  Invisalign-behandling är processen att bära en serie genomskinliga, avtagbara tandskenor som gradvis rätar ut dina tänder. Genomskinliga Invisalign-skenor är tillverkade av flexibel plast ‒ närmare bestämt ett patenterat termoplastmaterial som kallas SmartTrack, skapat exklusivt för Invisalign-behandling.


Du genomgår en normal undersökning inför tandregleringsbehandling som innefattar nytagna röntgenbilder, fotografier och scanning av dina tänder. Vi utvärderar ditt leende, och utarbetar därefter en detaljerad, individuellt anpassad digital behandlingsplan som demonstrerar omvandlingen, steg för steg, av ditt leende. 


När behandlingsplanen godkänns kommer dina unika tandskenor att skapas. Varje skena täcker helt dina tänder och är i stort sett osynliga när de är på plats. Du kommer att bära varje uppsättning tandskenor i 20 till 22 timmar om dagen, och byta till en ny uppsättning tandskenor varje vecka. Varje uppsättning tandskenor flyttar gradvis och varsamt dina tänder på plats. Skenorna tas ut  när du äter och borstar tänderna eller vid speciella tillfällen..

Attachments ( tandfärgade former) kan limmas på flera tänder under behandlingens gång. 
Dessa former fungerar som handtag, och ger tandskenorna något att försiktigt trycka mot för att flytta tänderna med rätt kraft. Det är detta som gör komplicerade tandförflyttningar möjligt utan tandställning. Genomskinliga Invisalign-skenor har en bekväm, åtsittande passform runtom attachment så att de knappt märks. De tas sedan bort när de inte längre behövs. 
En normal tandregleringsbehandling varar mellan 6 och 24 månader.

Stegen i invisalign® behandling : 

1    Konsultation och skanning

2    Tillverkning av skenorna

3    Utlämning av skenorna + limma attachments

4    Kontroller var 8-12 vecka

5    När behandlingen är klar, bortslipning av attachments och utlämning av retainer. 

bottom of page