AlignTech_Case_Arc_1_720x (1).webp

Invisalign – Genomskinlig tandställning


Se ditt nya leende redan innan behandlingen börjat med hjälp Invisaligns teknik, i vilken du har möjlighet möjlighet att följa hela behandlingsprocessen visuellt genom en personlig 3D-modell. Vi arbetar fram en noggrann behandlingsplan, som visar varje tands exakta förflyttning samt hur lång tid behandlingen ska pågå. Invisalign är världens största användare av den senaste 3D-trycktekniken när de producerar precisa och individuellt utformade tandskenor för just din unika behandlingsplan.

En Invisalign behandling går till på följande sätt:


1. Konsultation

Så snart vi har konstaterat att behandlingen är lämplig för dig tar man foton, röntgenbilder och digitalt avtryck av dina tänder. Denna registrering används för att skapa en 3D-behandlingsplan bara för dig.
2. Skenorna

Skenorna specialtillverkas för dig och levereras till oss. Du får ett set med skenor som ska bäras varje dag och du byter själv skenor hemma – med i genomsnitt 1 veckas mellanrum.
3. Resultatet

Var 8:e-10:e vecka går du på kontroll hos oss och får nya skenor. När behandlingsplanen har genomförts behöver du ha s.k. retainers för att behålla ditt nya leende.


Skanning - Istället för avtryck av tänderna

Med iTero® intraoral scanner ersätter vi de de manuella avtrycken och ger snabba och exakta 3D-bilder av dina tänder som sedan används för att ta fram din behandlingsplan.